Navigation

Sodexo: -25% - maar wel aandeel Pluxee erbij - reeds in op up en de winst

Sodexo: -25% - maar wel aandeel Pluxee erbij - reeds in op up en de winst

Dinsdag hebben aandeelhouders ingestemd met de afsplitsing van Pluxee $PLX, de voucher- en benefitsdivisie van de Franse voedselverzorger Sodexo $SW. Vandaag is de beursnotering van Pluxee op Euronext Parijs.

Nu aandeel Sodexo en een aandeel Pluxee: reeds op up

Het aandeel Sodexo is 25% lager, maar dat moet je nu wel de waarde van Pluxee bij optellen. Dus 78 euro + 29 euro is in totaal 107 euro. Dat is in totaal 107 euro, dus per saldo zitten we prima. We zijn overigens gaan kopen vanwege de aankomende Olympische Spelen.

Het afsplitsingsplan werd aangekondigd in april 2023 en het bedrijf is optimistisch over de sterke prestaties van deze activiteit. Aandeelhouders zullen één Pluxee-aandeel ontvangen voor elk Sodexo-aandeel dat ze bezitten.

De stap wordt gezien als een strategische reactie op de kosten van levensonderhoudscrisis, waarbij werkgevers manieren zoeken om hun personeel te ondersteunen zonder de lonen te verhogen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.