Navigation

Syensqo: onderuit na cijfers - langs de zijlijn - al eerder winst genomen

In het tweede kwartaal van 2024 rapporteerde Syensqo $SYENS een netto-omzet van 1,7 miljard euro, een daling van 6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023. Het aandeel staat ruim 6% lager.

De onderliggende EBITDA bedroeg 378 miljoen euro, een daling van 13% jaar-op-jaar, terwijl de EBITDA-marge daalde naar 22,1%. De operationele kasstroom exclusief de betaling aan het New Jersey Department of Environmental Protection (NJDEP) was 210 miljoen euro, en de vrije kasstroom bedroeg 47 miljoen euro.

Voor de rest van het jaar verwacht Syensqo een onderliggende EBITDA tussen 1,4 en 1,475 miljard euro, wat een lichte neerwaartse bijstelling is. De vrije kasstroom wordt nu geschat tussen 400 en 450 miljoen euro, exclusief de betaling aan NJDEP.

Onze visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.