Navigation

AT&T: na cijfers geen actie

AT&T (T) rapporteerde een kwartaalwinst van $0,63 per aandeel wat bijna 17 procent hoger is dan de verwachting van Wall Street-analisten. Dit betekent een overigens wel een daling van 3,1 procent ten opzichte van de winst van $0,65 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf meldde een kwartaalomzet van $29,92 miljard ten opzichte van de omzet van $29,64 miljard in dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal voegde AT&T 464.000 postpaid-abonnees toe en 326.000 telefoonabonnees toe.

Visie aandeel na afbouwen schuld misschien ten koste dividend
De cijfers van AT&T zijn beter dan verwacht. Dit kan steun aan het aandeel geven, maar in een toelichting heeft het bedrijf ook duidelijk gemaakt dat het zich gaat focussen op het terugbrengen van schulden. Dit kan ten koste gaan van het dividend. Ook blijft er een immense concurrentie en speelt de affaire over loden leidingen in meren en zeeën die mogelijk tot claims kunnen leiden.

Nadat we eerder onze handen hadden gebrand aan AT&T, dat we positief beoordeelde op basis van het hoge dividendrendement, wachten we nu af. We staan dus lang de zijlijn na een eerdere misrekening.

Ook al zou de koers hoger gaan, we willen eerst weten in hoeverre het dividend wel of niet onder druk komt te staan. Ook willen we meer inzicht in wat de impact van de lood-affaire gaat worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.