Navigation

TSMC: verkoop mei stijgt 30% - AI-chips - herstel smartphones - het aandeel - ASML

TSMC: verkoop mei stijgt 30% - AI-chips - herstel smartphones - het aandeel - ASML

De verkoop van Taiwan Semiconductor [TSMC]. steeg in mei met 30% tot NT$229,6 miljard ($7,1 miljard), geholpen door de booming vraag naar kunstmatige intelligentie en een herstel in sommige consumentenelektronica.

's Werelds grootste contractchipmaker heeft geprofiteerd van een wereldwijde race om AI-diensten te ontwikkelen, waarbij halfgeleiders worden geproduceerd voor Nvidia, die vervolgens worden verkocht aan bedrijven zoals Microsoft en OpenAI.

Wereldwijd kwamen de smartphonemarkt in de eerste drie maanden van het jaar uit een langdurige dip, wat de verwachtingen voor sterke orders van mobiele chips aanwakkerde..

Het aandeel - ook goed voor ASML

Als eerste. Deze ontwikkeling is ook goed nieuws voor ASML $ASML. We hebben eerder al gewezen op de positieve effecten voor ASML, en ook daar zitten we op een stijgende lijn (zie eerder berichten).

Op dit moment zitten we op een stijging van het aandeel TSMC. De recente verkoopcijfers en de groeiende vraag naar AI-chips en consumentenelektronica dragen bij aan een positieve trend. Een herstel bij smartphones zou een bonus zijn.

Deze gunstige omstandigheden maken TSMC tot een aantrekkelijke optie voor investeerders die willen profiteren van de groeiende AI-markt en het herstel van de elektronicasector.

De snelle technologische ontwikkelingen binnen TSMC hebben geleid tot efficiëntere en krachtigere halfgeleiders, wat een grote bijdrage levert aan de vooruitgang van kunstmatige intelligentie (AI).

Dit stelt bedrijven zoals Nvidia in staat om geavanceerde AI-chips te leveren aan technologiegiganten zoals Microsoft en OpenAI. De stijging van de verkoop met 30% in mei, tot NT$229,6 miljard ($7,1 miljard), wijst op een robuuste groei voor TSMC. Deze groei wordt voornamelijk aangedreven door de wereldwijde vraag naar AI en het herstel van de verkoop van consumentenelektronica, zoals smartphones.

De wereldwijde race om AI-diensten te ontwikkelen heeft geleid tot een toenemende vraag naar TSMC’s foundries. Dit versterkt de positie van TSMC als 's werelds grootste contractchipmaker, met grote klanten zoals Apple en Nvidia.

Na een langdurige dip in de verkoop van smartphones, is er nu een herstel zichtbaar in de eerste drie maanden van het jaar. Dit herstel draagt bij aan de sterke orderverwachtingen voor mobiele chips, wat de verkoop van TSMC verder stimuleert.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.