Navigation

Herhaling: TSMC: 18 juli met cijfers - de verwachtingen - het aandeel ASML - unieke edge

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Op 18 juli zal TSMC $TSM de kwartaalresultaten bekendmaken. Momenteel zitten we al een stijging van het aandeel van Taiwan Semiconductor. We verwachten dat de cijfers beter worden dan verwacht. Ook de outlook kan naar boven worden bijgesteld.

Taiwan Semiconductor is voor een deel verbonden aan ASML, en het is aannemelijk dat de resultaatpresentatie van Taiwan Semiconductor ook een extra impuls kan betekenen voor ASML in de toekomst. Ook bij ASML zitten we al langere tijd een stijging.

Bedrijven met een unieke edge

Beide bedrijven behoren tot wat wij noemen bedrijven met een unieke edge. Dit betekent dat ze een sterke positie hebben in hun branche. Taiwan Semiconductor heeft weliswaar geen monopolie, maar wel bijna. Voor ASML geldt dat ze inderdaad een monopoliepositie hebben. Beide bedrijven opereren in een markt die in de toekomst blijft groeien, waardoor dit soort aandelen bij elke dip opnieuw kopers aantrekken.

Terug naar de cijfers van TSMC

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.