Navigation

TSMC & ASML: sterke vraag NVIDIA GB200-AI-servers - positieve impact

TSMC & ASML: sterke vraag NVIDIA GB200-AI-servers - positieve impact

In de media wordt melding gemaakt dat De NVIDIA GB200-uitgeruste AI-serverkasten vanaf het vierde kwartaal van dit jaar in kleine hoeveelheden worden verzonden en volgend jaar in grote hoeveelheden beschikbaar zijn. We zitten op een stijging van het aandeel NVIDIA $NVDA. (Zie ook eerdere berichten.)

Het aandeel ASML

De sterke vraag naar GB200-gebaseerde servers en de opvolgers hiervan kan ook gunstig zijn voor de groei van ASML $ASML. Aangezien TSMC geavanceerde lithografiemachines van ASML gebruikt om zijn chips te produceren kunnen door de groei de bestellingen toenemen. De toenemende vraag en de unieke positie van ASML zou ook goed kunnen zijn voor het aandeel dat op een up staat.

Een toename in de productie van geavanceerde chips betekent dat TSMC mogelijk meer EUV-machines (extreme ultraviolet lithografie) van ASML nodig heeft om aan de vraag te voldoen. Dit zou kunnen leiden tot een stijging van de bestellingen voor ASML's apparatuur, wat gunstig is voor hun omzet en groei.

Bovendien bevestigt dit dus de cruciale rol van ASML's technologie in de halfgeleiderindustrie en kan het de positie van ASML als marktleider verder versterken.

Ook positief voor TSMC

Voor TSMC $TSM is het ook positief, omdat de productie van NVIDIA GB200-chips geavanceerde foundries vereist, wat waarschijnlijk leidt tot een toename van bestellingen voor TSMC. We zijn bullish op het aandeel TSMC.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.