Navigation

TSMC: EU heeft €5 miljard aan staatssteun goedgekeurd - als verwacht

TSMC: EU heeft €5 miljard aan staatssteun goedgekeurd - als verwacht

De Europese Unie heeft €5 miljard aan staatssteun goedgekeurd voor de nieuwe halfgeleiderfabriek van TSMC $TSM in Dresden, Duitsland. Dit nieuws werd al verwacht en komt dus niet als een verrassing.

Het is goed nieuws voor TSMC, hoewel er ook analisten zijn die problemen voorzien vanwege de culturele verschillen tussen de Taiwanese en Europese werkwijzen. Terwijl dit nieuws bevestigt wat al in de lijn der verwachting lag, blijven we op een stijging zitten in het aandeel TSMC.

Dit is de grootste financiële steun die tot nu toe is toegekend onder de EU Chips Act. Een belangrijke voorwaarde die aan deze steun is verbonden, is dat TSMC open toegang tot de fabriek moet garanderen voor kleinere bedrijven en universiteiten, naast de drie andere aandeelhouders: Bosch, Infineon en NXP.

Deze voorwaarde is bedoeld om bredere deelname en innovatie binnen de Europese halfgeleiderindustrie te bevorderen en de strategische doelen van de EU op het gebied van technologische soevereiniteit en veerkracht in de toeleveringsketen te ondersteunen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.