Navigation

TSMC: 3nm-chipprojecten blijven groeien - het aandeel TSM & ASML

TSMC: 3nm-chipprojecten blijven groeien - het aandeel TSM & ASML

Mediaberichten geven aan dat de projectlijst van TSMC $TSM voor 3nm-chips aanzienlijk is gegroeid en nu ook geavanceerde technologieën omvat zoals kunstmatige intelligentie (AI), de AMD MI350-serie en de NVIDIA Rubin-serie.

Deze ontwikkeling markeert een belangrijk moment voor TSMC en weerspiegelt de toenemende vraag naar geavanceerde halfgeleideroplossingen in verschillende sectoren.

Het aandeel TSMC

Deze uitbreiding van TSMC's 3nm-aanbod is gunstig. Als beleggers in TSMC zien we deze vooruitgang als een positieve indicator voor de toekomst van het bedrijf. Ondanks dat er altijd correcties mogelijk zijn blijven wij op een stijging van het aandeel zitten en zien meer winst in de toekomst.

De samenwerking met belangrijke technologiebedrijven zal niet alleen de productiecapaciteit van TSMC vergroten, maar ook de winstgevendheid stimuleren, aangezien geavanceerde chips doorgaans hogere marges opleveren.

Bovendien zal de toenemende vraag naar AI-technologieën TSMC in staat stellen om zijn marktpositie verder te versterken en een onmisbare partner te blijven in de snelle ontwikkelingen van de technologie-industrie.

Gezien deze positieve vooruitzichten hebben we het aandeel TSMC gekocht, in de overtuiging dat de sterke vraag naar geavanceerde halfgeleideroplossingen en de strategische partnerschappen met toonaangevende bedrijven de waarde van onze investering verhogen.

Het aandeel ASML

De uitbreiding van TSMC's 3nm-chipprojecten met geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie en samenwerkingen met belangrijke spelers in de industrie is ook gunstig voor ASML $ASML.

TSMC's focus op het ontwikkelen van hoogwaardige chips betekent dat de vraag naar ASML's geavanceerde lithografiemachines, zoals de EUV-systemen, zal toenemen.

Aangezien ASML een cruciale rol speelt in het fabricageproces van geavanceerde halfgeleiders, kan de groeiende productiecapaciteit van TSMC leiden tot een stijging van de bestellingen voor ASML's apparatuur.

Dit zal niet alleen de omzet van ASML stimuleren, maar ook de strategische positie van het bedrijf versterken in de snel evoluerende semiconductorindustrie. Ook geeft het tegenkracht tegen de afnemende omzet in China.

Productie in de tweede helft van volgend jaar

De nieuwe chips zullen naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar in productie gaan, wat TSMC's toewijding aan het vervullen van de groeiende behoeften van zijn klanten aantoont.

Naast de eerder genoemde projecten zullen de 3nm-initiatieven van TSMC voor volgend jaar ook bijdragen omvatten van grote spelers zoals Apple, MediaTek, Qualcomm, Intel en AMD.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.