Navigation

Tencent: met cijfers - ook goed voor Prosus - visie op het aandeel PRX

Tencent: met cijfers - ook goed voor Prosus - visie op het aandeel PRX

Tencent heeft in het eerste kwartaal van 2024 een indrukwekkende omzet- en winstgroei laten zien. De omzet steeg met 6% tot 159,5 miljard yuan, terwijl de nettowinst met 62% toenam tot 41,9 miljard yuan, aanzienlijk hoger dan de 35,6 miljard yuan die analisten hadden verwacht.

Deze sterke prestaties zijn vooral opmerkelijk buiten het segment Value-Added Services (VAS), waar de omzet met minder dan een procent daalde. De fintech- en online advertentiesectoren lieten respectievelijk een groei van 7% en 26% zien.

Tencent is ook van plan om dit jaar voor 100 miljard Hongkong dollar aan eigen aandelen in te kopen en verhoogt zijn dividend, wat wijst op een sterke financiële positie en het vertrouwen van het management in de toekomst van het bedrijf.

Het aandeel Prosus

Dit nieuws is gunstig voor Prosus $PRX, dat een significant belang heeft in Tencent. Met de kans van een stijging in waarde van Tencent, kan Prosus mogelijk een betere prijs krijgen voor zijn belang dan aanvankelijk gedacht, mocht het besluiten om zijn belang te verkopen. Dit zou een strategisch voordeel kunnen zijn voor Prosus, dat eerder heeft aangegeven zijn belang mogelijk te willen verkleinen.

We hebben eerder aankopen gedaan vanaf 27,6 euro en 29,4 euro en gaan nu een stop inleggen op 30 euro om ons risico te minimaliseren en een free ride te creëren. Dit komt omdat Prosus mogelijk ondergewaardeerd is, maar nog geen nieuwe grote successen heeft gerealiseerd. Als het momentum afneemt, kan de markt dit weer gaan erkennen (zie ook eerdere berichten) .

Momenteel is het momentum sterker dan verwacht. Onlangs wilden we gaan verkleinen op een stijging. Nu wachten we dus, aangezien het momentum steeds sterker wordt, wat misschien wijst op een verdere stijging van het aandeel Prosus. De up wordt dus aangehouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.