Navigation

Tesla: humanoid robots grotere kans dan autonome auto's - Morgan Stanley

Morgan Stanley heeft onlangs een gedurfde voorspelling gedaan dat Tesla's stap naar humanoïde robots een grotere kans biedt dan de ontwikkeling van autonome voertuigen. Deze visie is gebaseerd op de ontwikkeling van Tesla's Optimus-robot, ook bekend als de Tesla Bot, die Elon Musk in 2021 onthulde.

Optimus is ontworpen om taken uit te voeren die saai, repetitief of gevaarlijk zijn voor mensen, en heeft het potentieel om industrieën zoals productie, logistiek en detailhandel te revolutioneren. Volgens Elon Musk wordt verwacht dat de Tesla Bot tegen het einde van dit jaar in staat zal zijn om fabriekstaken uit te voeren en mogelijk tegen eind 2024 klaar zal zijn voor verkoop​.

Redactionele noot

We hebben geregeld artikelen geplaatst op onze website over Optimus, de humanoïde robot van Tesla. We zien daar een enorm potentieel in. Elon Musk suggereert dat deze robots Tesla een marktwaarde van $25 biljoen kunnen geven, wat meer dan de helft van de huidige waarde van de S&P 500 is, namelijk ongeveer $45,5 biljoen. Het is ook één van de redenen om op een gegeven moment toch weer het aandeel te gaan kopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.