Navigation

Tesla China: daling leveringen van 24,2% in juni - niet onverwacht

De China Passenger Car Association (CPCA) maakte bekend dat Tesla $TSLA in juni 71.007 voertuigen heeft geleverd in China, wat een aanzienlijke daling van 24,2% betekent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Deze daling komt te midden van een concurrerend marktlandschap en wisselende consumentendynamiek.

In de eerste helft van het jaar verkocht Tesla China in totaal 426.623 voertuigen, wat een daling van 10,47% op jaarbasis vertegenwoordigt. Ondanks deze dalingen blijft Tesla een belangrijke speler op de Chinese markt voor elektrische voertuigen.

In tegenstelling tot de prestaties van Tesla, liet BYD een opmerkelijke groei zien. In juni leverde BYD maar liefst 340.211 voertuigen, wat een stijging van 35,2% op jaarbasis betekent. Deze groei onderstreept de sterke marktpositie van BYD en de aantrekkingskracht op Chinese consumenten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.