Navigation

Tesla: gaat Full Self Driving in Europa en China lanceren - aandeel +5%

Tesla $TSLA heeft aangekondigd dat het begin volgend jaar van plan is om zijn zelfrijdende assistentie-software, Full Self Driving (FSD), in Europa en China te lanceren, mits toezichthouders hun goedkeuring geven. Deze technologie is al beschikbaar in de VS en Canada en is een uitbreiding op de bestaande automatische piloot-functie van Tesla.

Het aandeel wist op dit nieuws bijna 5% te stijgen. Onlangs zijn we Tesla gaan kopen, waarbij we geen idee hebben wat de koers op de korte termijn gaat doen (zie ook de database). Daar hebben we ook niet voor gekocht, we kijken bij Tesla vooral naar de lange termijn. Het FSD nieuws zien we wel als positief.

Implicaties van deze stap zijn de noodzaak van goedkeuring door toezichthouders, wat de uitrol kan versnellen of vertragen. Daarnaast kan Tesla hiermee zijn marktaandeel in Europa en China vergroten, waar al een groot deel van de omzet vandaan komt.

Door FSD beschikbaar te maken in deze markten, kan Tesla ook een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van autofabrikanten die nog geen vergelijkbare technologie aanbieden.

Bovendien kan de mogelijkheid om FSD in licentie te geven een nieuwe bron van inkomsten zijn. Echter, het succes van FSD hangt af van hoe consumenten in deze regio’s reageren op zelfrijdende technologie en het vertrouwen dat ze erin hebben.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.