Navigation

Tesla: onthult de Cybercab & de Robovan - humanoid robots - instant view

Tesla: onthult de Cybercab & de Robovan - humanoid robots - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag volgt een update.

Tijdens een groots evenement in Los Angeles heeft Elon Musk een nieuwe stap gezet in de wereld van autonoom vervoer. Hij onthulde de Cybercab, een tweezits-robotaxi die volgens Tesla $TSLA volledig autonoom zal rijden.

Musk kondigde aan dat de productie van de Cybercab in 2026 zal beginnen en dat het model minder dan $30.000 zal kosten.

Naast de Cybercab presenteerde Musk ook de Robovan, een groter voertuig dat tot 20 passagiers autonoom kan vervoeren. De Robovan lijkt een interessante optie te worden voor gedeeld vervoer en commerciële toepassingen.

Verder werd ook de Optimus humanoïde robot van Tesla nogmaals onder de aandacht gebracht. Deze robot, die eerder was geïntroduceerd, is bedoeld om tal van taken autonoom uit te voeren in verschillende omgevingen.

Het aandeel

Het evenement heeft bij velen niet helemaal aan de verwachtingen voldaan, maar wij blijven op een up zitten in Tesla. Hoewel het evenement veel opwinding teweegbracht, uitten sommige investeerders en analisten hun teleurstelling over het gebrek aan concrete details.

De presentatie bevatte geen nieuwe informatie over de voortgang van de autonome technologie die Tesla al jaren belooft, en eerdere beloften over robotaxi’s zijn tot op heden nog niet waargemaakt.

Nabeurs doet de koers van Tesla niet veel. Het lijkt erop dat er nog veel beloften in de lucht hangen, maar dat hadden we al ingecalculeerd. Toch denken we, Elon Musk kennende, dat dit zeker een stap vooruit is. Musk staat erom bekend dat hij, zoals men zegt, 'all in' gaat als hij iets onderneemt.

Uiteindelijk verwachten we dat Tesla, met zijn technologische voorsprong op veel gebieden, de belofte van de Cybercab waar zal maken, wat een bijdrage zal leveren aan de resultaten van het bedrijf over de lange termijn.

Wat we misschien nog belangrijker vinden, is dat de aandacht opnieuw werd gevestigd op Optimus, de humanoïde robot van Tesla. Het bedrijf wil een leidende rol wil spelen in de wereld van kunstmatige intelligentie en robotica.

Hierin zien we veel potentieel, en dit is ook één van de redenen waarom we op een stijging van Tesla zitten in de Free Ride Portolio die gericht is op de lange termijn.

Voor nu is onze eerste indruk dat het evenement voor de markt enigszins teleurstellend was, maar het verandert niets aan onze visie. We blijven optimistisch en verwachten dat Tesla op de lange termijn het beter doet dan de gemiddelde markt. Ook al is het onzeker wat de korte termijn zal brengen. Later vandaag komen we met een update.

Kenmerken van de Cybercab: inductieve laders

De Cybercab is voorzien van futuristische vleugeldeuren en beschikt over een opvallend ontwerp zonder stuur of pedalen. Het voertuig is volledig ontworpen om autonoom te opereren, zonder dat de bestuurder enige handelingen hoeft te verrichten.

Musk benadrukte dat de operationele kosten slechts 20 cent per mijl zullen bedragen, wat het een zeer economisch aantrekkelijk vervoermiddel maakt. Bovendien zal de auto gebruik maken van inductieve laders, wat betekent dat er geen stekkers meer nodig zijn om het voertuig op te laden.

Uitdagingen in autonome technologie en regelgeving

Tesla staat voor aanzienlijke uitdagingen op het gebied van de ontwikkeling van volledig autonome voertuigen. Regelgevende instanties blijven streng en er is kritiek dat eerdere deadlines en doelstellingen niet zijn gehaald.

Dit nieuwe initiatief, met de lancering van de Cybercab en de Robovan, komt na Musk's beslissing om goedkopere Tesla-modellen te schrappen vanwege de dalende vraag naar elektrische voertuigen en de toenemende concurrentie in de markt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.