Navigation

Tesla: EU verlaagt invoerrechten voertuigen China tot 9% - Saoedi-Arabië route

De Europese Unie gaat het geplande tarief voor voertuigen van Tesla $RSLA die uit China worden geïmporteerd verlagen van 20,8 naar 9,0 procent. De Commissie heeft ook haar plan om de tarieven met terugwerkende kracht in rekening te brengen, teruggedraaid, daarbij verwijzend naar juridische kwesties.

Tesla zal hierdoor profiteren van lagere invoerrechten dan oorspronkelijk was voorgeschreven. De tarieven zijn ook lager dan die voor concurrenten. Dit is een kleine plus voor Tesla. Uiteindelijk gaat het echter om de verkoop, en die is nog altijd zwak in Europa.

Wel hebben we onlangs Tesla gekocht. Dit heeft weinig met het auto's te maken, maar vooral met de enorme kansen van haar humanoïde robots. (Zie ook onze database.)

Saoedi-Arabië route voor ontheffingen

Wat betreft de Chinese auto’s. Het blijkt dat China een auto-hub wil opzetten in Saoedi-Arabië. Als dan de auto's een "Made in Saudi Arabia" krijgen, vallen ze ook niet onder de invoerrechten.

Terug naar de Europese Unie

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.