Navigation

Herhaling: Tesla: verkoop in Europa daalt tot een dieptepunt van 15 maanden

Herhaling: Tesla: verkoop in Europa daalt tot een dieptepunt van 15 maanden

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Tesla $TSLA heeft een moeilijke start van het tweede kwartaal gehad in Europa, ondanks de optimistische voorspellingen van CEO Elon Musk: hij voorspelde dat dit kwartaal veel beter zou zijn.

Het bedrijf registreerde in april slechts 13.951 voertuigen, volgens de Europese Vereniging van Automobielfabrikanten. Dit is een daling van 2,3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden en het laagste aantal sinds januari 2023.

Het aandeel Tesla

Het is nog te vroeg om te zeggen of deze daling een op zichzelf staand incident is of een indicatie van een bredere trend. Tesla zal waarschijnlijk de komende maanden nauwlettend in de gaten houden om te zien of de verkoopcijfers zich herstellen. In de tussentijd blijft het bedrijf werken aan het verbeteren van zijn productiecapaciteit en het uitbreiden van zijn aanbod om aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen te voldoen.

Bij ons blijft de situatie ongewijzigd en ondernemen we momenteel geen acties met betrekking tot Tesla. We wachten op verdere dips om in te stappen, gezien hun ontwikkelingen op het gebied van AI en humanoïde robots. Deze technologieën hebben potentieel om de markt ingrijpend te veranderen en bieden op lange termijn interessante investeringskansen. mar dat telt nu nog niet mee: we blijven dus weg uit het aandeel.

De daling komt als een verrassing, aangezien Musk eerder had aangegeven dat hij een veel betere prestatie voor dit kwartaal verwachtte in vergelijking met de eerste paar maanden van het jaar. Terwijl de industrie als geheel een positieve trend vertoonde, met een stijging van 14% in de verkoop van batterij-elektrische voertuigen bleef Tesla achter.

De resultaten van Tesla vormen trouwens een opvallende uitzondering in een anderszins bemoedigende maand voor de verkoop van elektrische voertuigen. De daling in registraties kan mogelijk wijzen op onderliggende problemen of uitdagingen die het bedrijf momenteel in Europa ervaart

Extra informatie

Een aantal factoren kan hebben bijgedragen aan deze daling in verkoopcijfers. Mogelijke redenen kunnen variëren van productie- en leveringsproblemen tot veranderingen in de vraag van consumenten. Daarnaast kunnen economische omstandigheden en concurrentie van andere fabrikanten van elektrische voertuigen ook een rol hebben gespeeld.

Conclusie

Hoewel Tesla een moeilijk begin van het tweede kwartaal heeft gekend in Europa, is er nog steeds potentieel voor herstel in de komende maanden hoewel we daar aan twijfelen.

Het bedrijf zal zich moeten richten op het aanpakken van de uitdagingen die hebben bijgedragen aan de daling in verkoopcijfers en op het maximaliseren van de kansen in de markt voor elektrische voertuigen. Ondertussen is de verwachting dat over een aantal jaren dat voor haar humanoid robots de nieuwe groeifactor worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.