Navigation

Tessenderlo: gaat eigen aandelen inkopen - noteert onder boekwaarde - visie

Tessenderlo: gaat eigen aandelen inkopen - noteert onder boekwaarde - visie

Tessenderlo $TESB gaat vanaf vandaag maximaal 2,3 miljoen eigen aandelen inkopen. Het aandeel noteert onder haar boekwaarde én er is cash op overschot.

Deze inkoop gaat waarschijnlijk steun geven aan het aandeel. Ook gezien het feit dat het bedrijf zelf zijn eigen waardering te laag vindt en dus een overschot aan cash heeft.


Toch blijven we nu nog langs de zijlijn staan, maar misschien gaan we over op een trading buy. Vooral het feit dat het aandeel onder haar boekwaarde noteert is een pluspunt. Aan de andere kant zijn de instromen van gelden van beleggers richting het aandeel zwak.

De prijsactie van het aandeel is ook beperkt en onlangs kwam Tessenderlo met zwakke cijfers. Het bedrijf liet op 27 maart weten een verdere hoge mate van economische onzekerheid in 2024 te zien. Gebaseerd op de huidige beschikbare informatie, verwacht het bedrijf dat de aangepaste EBITDA in 2024 in lijn zal zijn met die in 2023, toen 318,7 miljoen euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.