Navigation

Tessenderlo: -8% na cijfers - niks mee doen - prijs actie aandeel zwak

De resultaten van Tessenderlo $TESB in 2023 waren in lijn met de verwachtingen, maar is onzeker over 2024. Het bedrijf laat weten een verdere hoge mate van economische onzekerheid in 2024 te zien. Gebaseerd op de huidige beschikbare informatie, verwacht het bedrijf dat de aangepaste EBITDA in 2024 in lijn zal zijn met die in 2023, toen 318,7 miljoen euro

We hebben geen positie in het aandeel Tessenderlo, dat momenteel ongeveer 8% lager staat. De vooruitzichten zijn zwak en op basis van prijsactie bevindt het aandeel zich nog steeds in een neerwaartse trend. Er is dus voorlopig geen reden om het aandeel al actief te volgen.

Enige achtergrond

De omzet steeg in de tweede helft van 2023, maar daalde vergeleken met 2022. De jaaromzet steeg maar daalde vergeleken met de pro forma omzet. De aangepaste EBITDA daalde met bijna 27% en de aangepaste EBIT met meer dan 60%.

De winst en kasstroom stegen en het voorgestelde dividend blijft stabiel. Voor 2024 wordt een vergelijkbare EBITDA verwacht als in 2023, gezien de economische onzekerheid.

Tessenderlo Group is een internationaal opererend chemiebedrijf dat zich richt op de productie van chemicaliën, meststoffen en industriële oplossingen. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, waaronder landbouw, voeding, waterbehandeling en industriële toepassingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.