Navigation

Crypto: Amerikanen waarschuwen voor transparantie Tether

Volgens Cointelegraph heeft de Amerikaanse consumenten-beschermings-organisatie Consumers' Research op 12 september een rapport uitgebracht waarin wordt gewaarschuwd dat de stablecoin-uitgever Tether problemen heeft met de transparantie van zijn Amerikaanse dollarreserves en dat het geen volledige audit heeft verstrekt die is uitgevoerd door een gerenommeerd accountantskantoor.

Dit is opvallend. Tether speelt de laatste tijd het nette jongetje van de klas. Nu blijkt dat de Amerikanen daar niet in tuinen. Zoals we wel vaker hebben geschreven, is Tether zo groot, dat als het daar misgaat de hele cryptomarkt kan instorten.

Tether is al langer niet zonder controverse. Er is veel kritiek op het bedrijf geweest vanwege de vraag of ze werkelijk genoeg reserves in Amerikaanse dollars aanhouden om alle uitstaande USDT-tokens te dekken. Dit gebrek aan transparantie en een onafhankelijke audit heeft eerder geleid tot zorgen over de stabiliteit van Tether en de bredere cryptomarkt.

Tether (USDT) is een stablecoin, een type cryptocurrency dat is ontworpen om een stabiele waarde te behouden, meestal gekoppeld aan een traditionele valuta zoals de Amerikaanse dollar.

In het geval van Tether is elke USDT-token bedoeld om één-op-één gekoppeld te zijn aan de waarde van een Amerikaanse dollar. Dit betekent dat voor elke USDT in omloop er naar verluidt een echte Amerikaanse dollar in reserve gehouden zou moeten worden door Tether, het bedrijf dat de token uitgeeft.

Stablecoins zoals Tether worden vaak gebruikt om handelaren in staat te stellen sneller en gemakkelijker te handelen tussen andere cryptocurrencies zonder de volatiliteit van bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Ze bieden een soort tussenstap tussen de traditionele valuta en de wereld van cryptocurrencies.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.