Navigation

Basic-Fit: reageert niet op update The Gym Group - waren iets beter dan verwacht

Het Britse The Gym Group staat ruim 1% hoger na een update. Het bedrijf heeft een jaarlijkse groei in inkomsten en ledenaantallen gemeld. De cijfers zijn iets beter dan verwacht. Het bedrijf valt (min of meer) in dezelfde sector als Basic-Fit dat overigens lager noteert.

Toch is het mogelijk dat traders Basic-Fit oppakken aan de hand van de cijfers van The Gym Group voor een kleine rit. Het kan immers een indicatie zijn hoe het gaat met dit Nederlandse bedrijf.

Wat betreft de langere trend, we zouden niks doen met Basic-Fit. Het prijs gedreven patroon is onduidelijk en als er wel tegenvallers in omzet komen zal de groeimotor via acquisities afnemen.

Terug naar The Gym Group

De Londense keten van 230 sportscholen rapporteerde een stijging van 18% in de inkomsten naar £204 miljoen in 2023, vergeleken met £172,9 miljoen het voorgaande jaar. Het gemiddelde aantal leden steeg met 7,9% naar 872.000 van 808.000, en de gemiddelde inkomsten per lid per maand stegen met 9,4% naar £19,50 van £17,82.

De nettoschuld daalde met 13% naar £66,4 miljoen per 31 december vergeleken met £76,1 miljoen het jaar ervoor. CEO Will Orr benadrukte een positieve groei en voorbereiding op een belangrijke wervingsperiode en kondigde aan dat de resultaten voor 2023 op 13 maart worden gepubliceerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.