Navigation

TKH Group: gaat verder stroomlijnen - verkoopt EKB Groep

TKH Group $TWEKA heeft aangekondigd dat het EKB Groep verkoopt aan Eiffage Énergie Systèmes. EKB, dat actief is in paneelbouw en industriële automatisering, behaalde in 2023 een omzet van 35,5 miljoen euro en een EBITA van 2,6 miljoen euro en maakt deel uit van het Smart Manufacturing-segment van TKH.

Deze verkoop is onderdeel van de Accelerate 2025-strategie van TKH, gericht op hogere rendementen. De verkoop zal TKH een eenmalige nettowinst van ongeveer 11 miljoen euro opleveren. Momenteel doen wij niks met het aandeel. Wel is het goed dat het bedrijf gestroomlijnd wordt, wat bestaat uit een ratjetoe van units en onderdelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.