Navigation

Thermo Fisher: cijfers onder prognoses - visie ongewijzigd

Thermo Fisher (TMO) heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. De omzet bedroeg $10,69 miljard, wat $293 miljoen lager was dan verwacht. De winst per aandeel was $5,15, wat $0,27 lager was dan verwacht.

Gezien de macro-economische omgeving herziet Thermo Fisher de omzet en aangepaste wpa-richtlijnen voor het volledige jaar. Thermo Fisher verwacht nu dat de omzet in 2023 in een bereik van $43,4 miljard tot $44,0 miljard zal liggen, met een kernorganische omzetgroei van 2% tot 4% en een aangepaste wpa van $22,28 tot $22,72.

Visie na cijfers

In april kreeg Thermo Fisher een positieve waardering vanwege de verwachting dat het bedrijf in de toekomst aanzienlijk kan profiteren van AI. Echter, uit de recente cijfers blijkt dat dit voorlopig nog niet het geval is.

Waarschijnlijk zullen de positieve effecten van AI pas vanaf 2024 beter zichtbaar worden wat ook een reden kan zijn dat beleggers verder kijken dan een tijdelijke set van tegenvallende kwartaalcijfers.

We behouden een positieve visie op het bedrijf. Ondanks dat de cijfers tegenvallen blijft het aandeel ook relatief goed liggen. Dit is een signaal dat er inderdaad vooruit wordt gekeken.


Extra gegevens met betrekking tot cijfers van Thermo Fisher

Tijdens het tweede kwartaal was de macro-economische omgeving uitdagender, maar het PPI Business System hielp het bedrijf effectief te navigeren. Thermo Fisher lanceerde verschillende innovatieve nieuwe producten wat een significante vooruitgang biedt in massaspectrometrie die hoge resolutie en snelheid biedt om de ontdekking van nieuwe eiwitten en precisiegeneeskunde te bevorderen.

Kort na afloop van het kwartaal kondigde Thermo Fisher een definitieve overeenkomst aan om CorEvitas over te nemen voor ongeveer $0,9 miljard. CorEvitas biedt hoogwaardige, op regelgeving gebaseerde, real-world evidence-oplossingen aan farmaceutische en biotechnologische bedrijven om objectieve gegevens en klinisch inzicht te verstrekken om de patiëntenzorg en klinische resultaten te verbeteren. Deze acquisitie is zeer complementair aan de klinische onderzoeksactiviteiten van Thermo Fisher.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.