Navigation

TomTom: cijfers zijn belabberd slecht - niks doen met het aandeel

TomTom $TOM2 heeft in het derde kwartaal van 2024 opnieuw verlies geleden, voornamelijk door de aanhoudende malaise in de auto-industrie, wat leidde tot uitstel van nieuwe autolanceringen waarin hun navigatietechnologie gebruikt zou worden.

We zagen als weinig in het aandeel TomTom en zeker nu na de teleurstellende cijfers en de aanhoudende zwakte in de auto-industrie. De chart toont ook een belabberd patroon.

De kwartaalresultaten zijn ronduit slecht, met dalende omzetten en aanhoudende verliezen. Dit benadrukt de structurele uitdagingen waarmee TomTom momenteel kampt, vooral in hun Automotive-segment.

Hierdoor blijft het aandeel onder druk staan, zonder duidelijke signalen van verbetering op korte termijn. Ook al denkt het bedrijf zelf het in 2025 weer beter te doen. Maar daar is voorlopig geen "bewijs" voor.

De cijfers

De kwartaalomzet bedroeg 140,7 miljoen euro, iets lager dan de verwachte 142 miljoen. Automotive leverde 78,1 miljoen euro op, terwijl Enterprise goed was voor 41,7 miljoen euro. De consumententak zag een lichte daling naar 21 miljoen euro. TomTom noteerde een bedrijfsverlies van 4,1 miljoen euro en een nettoverlies van 4,4 miljoen euro, beide iets beter dan verwacht.

Voor 2024 verwacht TomTom dat de omzet aan de onderkant van de eerder aangegeven bandbreedte van 570 tot 610 miljoen euro zal uitkomen, met een kasstroomrendement van 1 tot 5 procent.

Voor 2025 wordt een verbetering voorzien met een verwachte omzet van 606 miljoen euro en een kasstroomrendement van 7 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.