Navigation

Dollar index: kans op short - high risk - visie

Dit jaar hebben we wisselend succes gehad met investeringen in grondstoffen en valuta. Desondanks nemen we het risico om de dollar index $DXY te shorten.

We doen dit met een zeer beperkte positie en het risico bestaat dat we te vroeg zijn als de problemen in de Chinese financiële sector verergeren of als de huidige stijgende rente onzekerheid geeft en tot meer vraag naar de dollar leidt. Ook blijft er een risico dat het hele beeld meer risk off wordt op de zeer korte termijn.

Ons idee is echter om nu alvast short te gaan op de DXY en deze positie te blijven bijverkopen tot de grens van 105,50. Er zit geen diepere betekenis achter deze verkoop dan het feit dat de prijs prijs gedreven actie een "hoog risico" kans biedt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.