Navigation

markten zijn bezig met week van positionering

Deze week komen er heel veel bedrijfsresultaten uit. Ook vergaderen de Fed, de ECB en de BoJ. Waarschijnlijk zal de markt pas weer een duidelijke richting kiezen volgende week als er meer duidelijkheid is over de bedrijfsresultaten en vooral het rentepad.

Wat de koersen de rest van week gaan doen is daardoor minder duidelijk. In ieder geval zouden we dips blijven gebruiken om te accumuleren. In technologie zouden we wel blijven zitten, maar niet bijkopen of zelfs iets afbouwen.

We sluiten het niet uit dat de voorzichtige rotatie die nu al duidelijker zichtbaar wordt op Wall Street zich in de komende weken kan versterken, tenzij de markt toch een tijdelijke dip wil maken. Die rotatie kan inhouden dat er na de zomerperiode een bredere vraag zichtbaar wordt naar sectoren buiten technologie.

We horen ook veel dat de markt duur is. Dat is waar, maar niet als rekening wordt gehouden met de lage rente. Er is zelfs de kans dat de markt een meerjarige stijgende trend laat zien in lijn met de daling van officiële rentetarieven vanaf 2024.

Tevens is de kans groot dat bedrijven nu als veel lasten hebben genomen en hun outlook zo sterk hebben verlaagd dat de cijfers in de komende kwartalen gaan meevallen. Dit ook gezien de kans van een zachte landing van de economie.

Wat dat betreft lijkt het huidige patroon veel op dat van de jaren 90. Ook toen werd de stijging, zeker in het midden van de jaren 90, gezien als één die de markt te duur maakte. Uiteindelijk bleef de markt stijgen totdat de dot-com-bubble barstte.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.