Navigation

Bond yields en nog eens bond yields - correctie aandelen - - BRICS - trends

Bond yields en nog een bond yields. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom de aandelenhandel lager staat. Maar één van de factoren die evident is, is wéér de rente die negatief bijdraagt: een verdere stijging van de Amerikaanse yields (dalende obligatiekoersen) op het Amerikaanse schatkistpapier. Het 2-jarig papier heeft nu een rendement rond de 5,016%.

Toespraak Powell

Misschien dat de toespraak van Powell tijdens Jackson Hole enige verlichting zal brengen. Morgen zal hij spreken. De kans is inderdaad groot dat hij minder hawkish klinkt dan vorig jaar. Of dat voldoende zal zijn om de druk op de rente te laten afnemen is maar de vraag.

BRICS

De rente stijgt ook doordat er de laatste tijd een enorm aanbod is geweest en de markt voorziet of "vreest" dat landen die zich hebben aangesloten bij BRICS minder snel geneigd zullen aanbod op te nemen.

Correctie en opladen

En daarom blijven we nu dan ook nog steeds bij de gedachte dat aandelen verder zouden kunnen corrigeren. We hebben het over een correctie en niet over een nieuwe bearmarket. Het is te vroeg om daarover te spreken.

Vooralsnog wordt een daling van aandelen gezien als een welkome beweging om weer op te laden en de nieuwe uitdagingen in de wereld te laten bezinken. En daar brengen sterke cijfers van NVIDIA geen verandering in. Voorlopig blijft het over de linie een "sell the rip market".

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.