Navigation

Tesla: plant productie EV van 25.000 euro in fabriek Berlijn

Reuters meldt dat een anonieme bron heeft gezegd dat Tesla $TSLA plannen heeft om een auto van 25.000 euro te produceren in zijn fabriek in Berlijn. Deze stap geeft aan dat Tesla langzamerhand een steeds bredere groep klanten wil en moet aanspreken.

Wel neemt de kans toe dat de productie van goedkopere auto's de marges zal verlagen. Momenteel zijn de marges al flink aan het afnemen door de constante prijsverlagingen in de EV-sector, waar gestreden wordt om marktaandeel.

Het aandeel Tesla weet momenteel een steun vast te houden. Eerder zijn we in de winst longs gaan reduceren. Ondanks dat er misschien een bodem in het aandeel is bereikt, is er nu nog te weinig een katalysator om weer groter in te stappen.

De ambitie van Tesla is om het aantal voertuigleveringen tegen 2030 te verhogen naar 20 miljoen, wat een toename van tien is vanaf de huidige niveaus. Om dat te bereiken, zal het bedrijf actief moeten worden op de massa-markt, waar de concurrentie alleen maar groter wordt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.