Navigation

Tesla: Roth MKM sluit daling niet uit - ook wij zijn korte termijn voorzichtig

Tesla: Roth MKM sluit daling niet uit - ook wij zijn korte termijn voorzichtig

Roth MKM is van mening dat Tesla $TSLA massaal overgewaardeerd is en voorspelt een daling van de koers. De broker handhaaft echter zijn neutrale beoordeling, gebaseerd op de vooruitzichten van de introductie van een goedkopere generatie voertuigen door Tesla.

Om daar op in te haken. Wij denken dat Tesla op de lange termijn één van de winnaars is, maar op de korte termijn sluiten we, zoals aangegeven, niet uit dat het best haalbare een consolidatie van het aandeel is. De kans van een verdere dip is overigens niet uitgesloten.

Ondanks de overwegend positieve analistenmeningen, lijkt het sentiment rond Tesla te verslechteren, vooral na teleurstellende leveringscijfers voor het vierde kwartaal van 2023.

De groeiende concurrentie in de elektrische auto-industrie en het verlies van de rang als grootste elektrische autofabrikant aan BYD hebben geleid tot een afname van het vertrouwen van beleggers. Het technische beeld van het aandeel is ook vertroebeld.

Verder met Roth MKM

Roth MKM benadrukt dat de introductie van een goedkopere generatie voertuigen, die naar verwachting ongeveer $24.000 kosten, het bedrijf in staat zou stellen een veel breder klantenbestand aan te boren.

Het kan echter kang duren voordat deze mogelijke introductie invloed heeft op de bedrijfscijfers van Tesla. Roth MKM vergelijkt de overwaardering van Tesla met het Japanse autobedrijf Toyota.

De bank benadrukt dat Toyota ongeveer negen miljoen voertuigen per jaar produceert, terwijl Tesla vorig jaar slechts 1,37 miljoen auto's verkocht. Zodoende stelt Roth MKM de retorische vraag waarom Tesla, met aanzienlijk lagere verkoopaantallen, tegen een hoge waardering zou moeten worden verhandeld ten opzichte van Toyota.


Hoewel Roth MKM kritisch is over Tesla, zijn veel andere analisten positief en zien ze verdere groeimogelijkheden. Slechts vijf analisten van de velen die Tesla volgen adviseren om te verkopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.