Navigation

Herhaling: Tesla: analisten zijn taxaties sterk aan het verlagen - visie op aandeel

De vooruitzichten voor Tesla $TSLA wat betreft de verwachte winst, zoals geprognotiseerd door analisten, zijn aanzienlijk aan het dalen (zie verderop in dit artikel) door de voortdurende verzwakking van de marges.

De neerwaartse ontwikkelingen passen in het beeld dat de groei in de verkoop van EV's vertraagt. Ook heeft Tesla mogelijk meer verkoopproblemen in China. In Europa, zoals blijkt uit recente cijfers, is de verkoop van elektrische voertuigen sterker afgenomen dan eerder verwacht.

Nu er meer neerwaartse bijstellingen zijn, betekent dit ook dat de kans op negatieve verrassingen kleiner is bij de presentatie van de cijfers. Toch zouden we nog steeds wachten om weer grotere posities in het aandeel Tesla $TSLA in te nemen.

We hebben eerder behaalde winsten grotendeels veiliggesteld en een beperkte positie laten liggen (free ride) met een stop op het instapniveau.

Al met al is het dus niet uitgesloten dat er nog een verdere dip zal plaatsvinden voordat beleggers weer kijken naar de vooruitzichten op de lange termijn.

De verwachte WPA-groei voor het vierde kwartaal bedraagt nu -38,5%, wat een daling is ten opzichte van de schatting van -17,5% in juni. Bovendien is de verwachte WPA-groei voor het eerste kwartaal momenteel negatief, in tegenstelling tot de verwachtingen van een plus van 20% zes maanden geleden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.