Navigation

Tesla: Morgan Stanley heeft koersdoel verlaagd - frappant - woensdag de cijfers

Morgan Stanley analist Adam Jonas heeft het koersdoel voor Tesla verlaagd van $380 naar $345, wijzend op een overschot op de markt voor elektrische voertuigen (EV's). Jonas zijn verwachting voor de winst per aandeel in 2024 is bijgesteld naar $1,98.

Jonas is één van de grootste bulls op Wall Street als het om Tesla gaat. De verlaging van het koersdoel is een beetje raar. Zodoende wordt het als een signaal opgevat dat hij eigenlijk negatief is over Tesla, of op zijn minst neutraal.

Ondanks de verlaging handhaafde Jonas wel een koopadvies en uitte hij optimisme over Tesla's AI- en robotica-initiatieven. Met een vertraging van het wereldwijde momentum van EV's verwacht Jonas een voorzichtige prognose van Tesla voor 2024 met betrekking tot volume en winstgevendheid.

De EV-markt ondervond uitdagingen door toenemende concurrentie en prijsoorlogen, wat leidde tot meerdere prijsverlagingen in 2023. Het gemiddelde koersdoel van analisten voor Tesla is nu $237 na de aanpassing van Jonas.

Tesla rapporteert deze week de resultaten voor het vierde kwartaal. Gemiddeld wordt geschat dat de inkomsten $25,51 miljard bedragen, een stijging van 5% YoY. De winst per aandeel wordt geschat op $0,74, een daling van 38% YoY.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.