Navigation

TSMC: maandcijfers - bevestiging begin upturn - ASML

Taiwan Semiconductor [TSMC] $TSM zag zijn omzet in januari stijgen, geholpen door sterke vraag naar artificiële intelligentie chips, wat de aanhoudende zwakte in consumentenelektronica compenseerde. De omzet van de grootste chip foundry en leverancier van Apple en NVIDIA steeg vorige maand met 7,9%. Omgerekend vanuit Taiwanese dollars is dit 6,9 miljard dollar, dit blijkt uit de verklaring van het bedrijf.

De cijfers van Taiwan Semiconductor zijn een nieuw signaal dat de opleving in de chipindustrie aan het begin staat en dat we dus naar een langdurige upturn gaan, mede door de vraag naar artificiële intelligentie chips. Maar ook zien wij in de loop van 2024 voor andere gebieden eventueel een herstel door vervangingsvraag.

Bullish voor ASML

De cijfers van Taiwan Semiconductor zijn sowieso goed voor de chipindustrie in zijn geheel. Daarnaast geldt dat we het vooral als een bullish signaal zien voor ASML.

ASML zijn we ook duidelijk positief gestemd over, we zitten al een tijdje op een stijging. ASML is de enige die apparatuur kan leveren om artificiële intelligentiechips te maken van het allerhoogste niveau. En als de vraag, zoals blijkt uit het bericht van Taiwan Semiconductor, alleen maar blijft toenemen, dan kunnen we ervan uitgaan dat ASML een sterke vraag zal blijven zien naar haar machines.

Eerder hebben bronnen aan ons gemeld dat de kans aanwezig is dat ASML in het vierde kwartaal of misschien zelfs in het derde kwartaal haar winstverwachtingen gaat verhogen. De data van Taiwan Semiconductor bevestigen deze eventuele hogere verwachtingen die ASML in de toekomst kan gaan neerleggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.