Navigation

TSMC: omzet februari gedaald - visie op de data - ASML

Taiwan Semiconductor [TSMC] $TSM heeft gerapporteerd dat de omzet in februari NT$ 181,7 miljard bedroeg. Dit is een daling van 15,9% ten opzichte van de voorgaande maand, maar een stijging van 11,3% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet voor het jaar tot nu toe bedraagt NT$ 397,4 miljard, wat een groei van 9,4% betekent ten opzichte van vorig jaar.

Data geen verstoring

Hoewel de omzet bij TSMC lager is, vertoont de trend een opwaartse beweging. Het is belangrijk op te merken dat de data vaak momentopnames zijn die worden beïnvloed door onderhoud van fabrieken en andere factoren die geen signaal zijn voor de trend in de vraag.

We zien de data als neutraal tot zelfs positief voor de onderliggende groei. Wel willen we erop wijzen dat dit een signaal kan zijn dat de groei in automotive, pc's en mobiele apparaten mogelijk nog niet op gang komt. Dit is echter geen zorg (en verwacht) voor ASML, dat nauw verbonden is met TSMC. We beoordelen ASML al lange tijd als positief.

ASML is een bedrijf dat geavanceerde machines maakt voor de productie van halfgeleiders. TSMC is één van de grootste fabrikanten van halfgeleiders ter wereld en hun omzetcijfers zijn een belangrijke indicator voor de vraag naar chips.

Een stijging van de omzet bij TSMC kan duiden op een groeiende vraag naar halfgeleiders, wat positief kan zijn voor bedrijven in de chipindustrie, waaronder ASML als leverancier van hoogwaardige apparatuur.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.