Navigation

TSMC: verkopen maart beter dan verwacht - vooral door AI - visie - ASML

Taiwan Semiconductor [TSMC] $TSM rapporteerde een sterke omzet voor maart, wat een positieve ontwikkeling is voor het aandeel. Met een omzetstijging van 7,4% ten opzichte van de voorgaande maand en een indrukwekkende groei van 34,3% vergeleken met vorig jaar, wijst dit op een robuuste trend voor het bedrijf.

Op 2 april meldden bronnen dat TSMC naar verwachting haar kapitaaluitgaven (CAPEX) voor 2024 met meer dan 7% zal verhogen, van een oorspronkelijke schatting van 28 tot 32 miljard dollar naar 30 tot 34 miljard dollar. De omzetcijfers vandaag tonen aan dat het bedrijf nog harder moet expanderen richting AI, en daarom rekenen we inderdaad op een verhoging van de CAPEX.

Dit jaar kan TSMC het record van kapitaaluitgaven van 36,3 miljard dollar uit 2022 doorbreken. Op 18 april houdt TSMC haar Earnings Conference voor investeerders, waar veel positief nieuws wordt verwacht voor de industrie.

Interessant is dat deze cijfers suggereren dat het voor Apple wat minder gaat, aangezien TSMC zijn succes niet aan iPhones toeschrijft, maar eerder aan de groeiende vraag naar AI (Artificial Intelligence) chips. Dit is een positieve indicator voor bedrijven zoals ASML $ASML, aangezien zij de benodigde apparatuur leveren voor de productie van deze AI-chips.

Als gevolg hiervan zien we een stijgende trend in zowel TSMC als ASML. Onlangs zijn we weer long gegaan in TSMC, terwijl ASML al langere tijd op een up staat vanwege zijn cruciale rol in de AI-chipindustrie. (Zie ook eerdere berichten)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.