Navigation

TSMC: winststijging van 40% verwacht sterke vraag AI-Chips - reeds op up

De winst van TSMC $TSM kan in het derde kwartaal met maar liefst 40% stijgen, mede door de sterke vraag naar AI-chips. Dit verwachten analisten. We zitten als op een stijging en houden deze up vast met de kans dat de cijfers zelfs beter worden dan verwacht. (zie ook de database).

ASML

Ook zien we de ontwikkelingen bij TSMC als positief voor de lange termijn voor ASML. Het bedrijf investeert miljarden in de bouw van nieuwe fabrieken, waaronder $65 miljard voor drie fabrieken in Arizona, hoewel de meeste productie in Taiwan zal blijven. De kans dat TSMC zijn CAPEX gaat vergroten is dan ook aanwezig en kan het aandeel ASML opstuwen.

Terug naar TSMC

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.