Navigation

Tui: cijfers voldoen - staat op up - wachten op momentum

Tui: cijfers voldoen - staat op up - wachten op momentum

TUI $TUI1 heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt en het resultaat zien verbeteren. Het reisbedrijf is ook voor de rest van dit jaar positief gestemd. De onderliggende EBIT was voor het eerst sinds de fusie tussen TUI AG en TUI Travel in 2014 6 miljoen euro positief. Vorig jaar in dezelfde periode was dit nog een verlies van 153 miljoen euro.

We zijn eerder in het aandeel gestapt dat nog heel weinig doet. De cijfers bevestigen de regelmatige groeistaat van het bedrijf nadat het in een eerdere stadium ook extra geld ophaalde om de balans te versterken.

Voor het lopende jaar verwacht TUI een stijging van de onderliggende EBIT van minstens 25 procent op jaarbasis bij een minimaal 10 procent hogere omzet. Voor de middellange termijn rekent het bedrijf de reisgigant op een onderliggende winstgroei van 7 tot 10 procent gemiddeld per jaar.

We blijven het aandeel als ondergewaardeerd zien. Op basis van prijs actie bevindt het aandeel zich nog steeds rond een accumulatieniveau. Als het momentum toeneemt van dit ondergewaardeerde aandeel, sluiten we niet uit dat we groter instappen. Deze mening hebben we al wat langer, maar het is dus wachten op momentum.

De omzet steeg afgelopen kwartaal van 3,75 naar 4,30 miljard euro. De onderliggende EBITDA steeg van 58,3 naar 208,5 miljoen euro. Het nettoresultaat verbeterde van een verlies van bijna 232 miljoen euro naar een verlies van 83,5 miljoen euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.