Navigation

Uber: stijgt naar record na Robotaxi evenement Tesla - komt goed uit - al long

Uber: stijgt naar record na Robotaxi evenement Tesla - komt goed uit - al long
pro

Het Robotaxi evenement van Tesla leidde tot een sterke daling in het aandeel Tesla $TSLA en in en record rally voor het aandeel Uber $UBER. Wij zitten vanaf puike niveaus op een stijging in het aandeel Uber en zijn onlangs ook weer Tesla gaan kopen. In dit artikel gaan we in op de situatie

Tesla’s evenement was bedoeld om de zelfrijdende taxi van het bedrijf te presenteren, maar het gebrek aan een duidelijk plan zorgde voor een daling van het vertrouwen in Tesla. Investeerders hadden gehoopt op een heldere roadmap voor de uitrol van de robotaxi’s. Toch is dat kort door de bocht en ook dat leggen we uit.

Eerst Uber: een mooie free ride

Uber had al eerder indrukwekkende stijgingen laten zien. In september steeg het aandeel met maar liefst 65%, na de aankondiging van een samenwerking met Waymo. Deze samenwerking stelt Uber in staat om autonome ritdiensten aan te bieden in Amerikaanse steden zoals Austin en Atlanta. Dit versterkt Uber’s positie in de markt voor zelfrijdende voertuigen.

Uber staat momenteel boven zijn gemiddelde stijgingskanaal, wat wijst op een sterke opwaartse trend. Gezien de monopolieachtige positie van het bedrijf en de belastingvoordelen, verwachten wij dat Uber nog verder zal stijgen.

Echter, we houden er ook rekening mee dat het aandeel nu wel een melt-up kan laten zien, maar uiteindelijk zal terugkeren naar het gemiddelde stijgingsniveau. Dit ligt tussen de gele schuine lijnen. Dus we gaan geen 'paniek zaaien' als er een zwakke periode volgt voor het aandeel. Dat zien we als tijdelijk bij de huidige bekende informatie.

Wij hebben al een stijging-positie in Uber sinds een koers van $37,10. Doordat we een deel van de positie hebben gereduceerd, hebben we hiermee een zogeheten free ride gecreëerd, wat betekent dat we alleen nog maar profiteren van verdere winsten zonder ons zorgen te maken over dips.

Uber profiteert ook van andere factoren zoals belastingvoordelen door compensabele verliezen (al eerder aandacht aan besteed). Deze verliezen kunnen worden gebruikt om toekomstige winsten te compenseren, wat de financiële positie van Uber versterkt.

Gezien de monopolieachtige positie van Uber, blijven we optimistisch over verdere koersstijgingen over een langere termijn. Uber zou ook een uitstekende kandidaat zijn voor onzw Free Ride Portfolio. Omdat we hier recent mee zijn begonnen, wachten we echter op een betere kans om Uber op een gunstiger moment toe te voegen aan deze portfolio.

Tesla: potentieel voor de lange termijn

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.