Navigation

Uber & Palantir: kans opname in S&P 500 - bullish

In december kunnen Uber $UBER en Palantir $PLTR mogelijk worden toegevoegd aan de S&P 500 $SPX. Dit kan een extra stimulerend effect hebben, aangezien indexbeleggers en fondsen dan deze aandelen zouden kunnen kopen. Ook valt te denken aan aankopen binnen gerelateerde ETF's.

Een mogelijke opname is waarschijnlijk na de positieve kwartaalcijfers die deze maand zijn vrijgegeven, waardoor beide bedrijven voldoen aan alle criteria voor opname in de S&P 1500. Hierdoor is een potentiële opname in de S&P 500 bij de aankomende kwartaalbeoordeling in december niet uitgesloten.

De exacte timing en de selectie van in aanmerking komende effecten is echter nooit zeker vanwege de discretionaire beslissing van het indexcomité.

Andere mogelijke scenario's zijn geen toevoegingen aan de S&P 500, zoals vorig december (2022), of de selectie door het comité van een bestaand in aanmerking komend bedrijf uit eerdere beoordelingen, waarbij Dell Technologies $DELL gevolgd door Cheniere Energy $LNG de belangrijkste kanshebbers zijn

In het geval van een toevoeging aan de S&P 500 is SolarEdge Technologies $SEDG momenteel het meest waarschijnlijke bedrijf om te worden vervangen en gedegradeerd naar de S&P Small Cap 600. Daarna volgen Alaska Air Group $ALK, Sealed Air Corporation $SEE en Zions Bancorporation $ZION. Sealed Air Corporation is al aangekondigd als degradatie van MSCI Standard naar Small voor de MSCI-beoordeling van november.

De aankondigingsdatum voor overgangen binnen de S&P 1500 is 1 december en de handelsdatum waarop passieve fondsstromen worden verwacht is 15 december.

Toevoeging

Volgens de financiële levensvatbaarheidscriteria van de S&P 1500 moet de som van de meest recente vier opeenvolgende kwartalen van de GAAP-winst van het bedrijf positief zijn, evenals het meest recente kwartaal. Uber en Palantir voldeden voor het eerst aan deze voorwaarden begin november 2023, toen ze positieve GAAP-winst rapporteerden voor Q3. Aangezien deze bedrijven ook voldoen aan de rest van de criteria, waaronder liquiditeit, beursnotering en marktkapitalisatie, maken ze grote kans om aan de S&P 500 te worden toegevoegd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.