Navigation

Uber: boete Autoriteit Persoonsgegevens - weinig effect - bullish op aandeel

Uber: boete Autoriteit Persoonsgegevens - weinig effect - bullish op aandeel

De Autoriteit Persoonsgegevens legt Uber $UBER een boete van 10 miljoen euro op vanwege onvoldoende transparantie over de bewaring en doorgifte van persoonsgegevens van Europese chauffeurs en het bemoeilijken van het uitoefenen van privacyrechten. De boete volgt op klachten van meer dan 170 Franse chauffeurs bij een mensenrechtenorganisatie.

Bullish op Uber

Naast het feit dat Uber bezwaar heeft aangetekend tegen het besluit en er volgens de toezichthouder inmiddels verbeteringen zijn doorgevoerd, zal dit de uptrend niet wijzigen. De boete is te klein.

Er kan dus bezwaar worden aangetekend en het zal de groei van Uber niet afremmen (zie ook andere berichten). We zijn al bullish op Uber vanaf $37,1 dollar sinds februari 2023.

We blijven ook bullish en zien een (bijna) monopolie voor het bedrijf weggelegd. Dit betekent ook dat er in de toekomst een hoge groei kan blijven en een hoge vrije cashflow die uitgekeerd kan worden aan aandeelhouders.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.