Navigation

UCB: mag Rystiggo op de markt te brengen in Europa - positieve ontwikkeling

UCB $UCB heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen om Rystiggo op de markt te brengen. Dit is de handelsnaam voor rozanolixizumab. De goedkeuring volgt op de resultaten van de fase 3-studie MycarinG, waaruit bleek dat het medicijn positieve resultaten behaalde bij de behandelde patiënten.

Deze ontwikkeling zien we als een positieve stap. Het aandeel is naar onze mening ook ondergewaardeerd. In de komende kwartalen zal het resultaat mogelijk nog wat kunnen tegenvallen, maar met alle ontwikkelingen in de pijplijn kan er een sterke verbetering van de resultaten optreden daarna. Dat zit nog niet in de koers. Hoewel de prijs actie van het aandeel op dit moment beperkt is, voorzien we toch op een gegeven moment een uitbraak naar boven.

Het medicijn is ontwikkeld voor de behandeling van volwassen patiënten met de spierziekte gegeneraliseerde myasthenia gravis, die antistoffen hebben tegen de acetylcholinereceptor (AChR) of tegen spierspecifieke tyrosinekinase (MuSK).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.