Navigation

UCB: weer goed nieuws - goedkeuring zwaardere bimzelx injectie

UCB: weer goed nieuws - goedkeuring zwaardere bimzelx injectie

UCB $UCB heeft een belangrijke goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor een innovatieve behandeling van plaque-psoriasis. De goedkeuring betreft een vooraf gevulde spuit waarmee patiënten in één keer een dosis van 320 milligram bimzelx kunnen injecteren. Dit medicijn speelt een cruciale rol in het remmen van afweerreacties en ontstekingen, wat resulteert in minder schilfering en jeuk voor patiënten.

Het aandeel

De nieuwe doseringen worden verwacht in het eerste kwartaal van 2025 in de Verenigde Staten beschikbaar te zijn. Dit is niet alleen goed nieuws voor patiënten, maar ook voor de aandeelhouders van UCB.

We zitten al langer op een stijging (vanaf 76,5 euro ), en het bedrijf begint zijn innovaties nu om te zetten in goedkeuringen en verbeterde behandelopties. Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd blijven we optimistisch over de toekomst van UCB en de impact die dit bedrijf zal hebben op de gezondheidszorg. We denken wel dat de stijging van het aandeel minder stijl kan worden, omdat er al veel goed nieuws in de koers zit.

Terug naar het nieuws

Voorheen was het in de Verenigde Staten alleen mogelijk om bimzelx toe te dienen in een dosis van 160 milligram via een onderhuidse injectie. Deze goedkeuring is een belangrijke stap voor UCB, vooral omdat in augustus de dosis van 320 milligram ook al in de Europese Unie werd goedgekeurd.

Dit laat zien dat UCB zich positioneert als een leider in de behandeling van psoriasis, met innovatieve oplossingen die aansluiten op de behoeften van patiënten. Het doel van de grotere injectie is om het gemak en de individuele ervaring voor patiënten te verbeteren.

Emmanuel Caeymaex, chief commercial officer van UCB, benadrukte dat "nu mensen met gematigde tot zware plaque-psoriasis die een onderhoudingsdosis bimekizumab-bkzx van 320 milligram krijgen, de optie hebben van één enkele injectie per acht weken."

Dit betekent een aanzienlijke verbetering in de levenskwaliteit van deze patiënten, die nu minder vaak een injectie hoeven te krijgen en meer tijd kunnen besteden aan hun dagelijkse leven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.