Navigation

UCB: prima cijfers - al langer bullish op - visie

UCB: prima cijfers - al langer bullish op - visie

UCB $UCB heeft sterke financiële resultaten behaald in de eerste helft van 2024. Het bedrijf rapporteerde een aanzienlijke omzetgroei dankzij succesvolle productlanceringen en gaf een positieve toekomstverwachting af voor het volledige boekjaar.

Onze visie op het aandeel

UCB heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug en heeft de verwachtingen overtroffen. De omzet van 2,79 miljard euro was hoger dan de voorspelde 2,7 miljard euro, wat een groei van 8 procent betekent.

Ondanks de daling in EBITDA en nettowinst door hoge investeringen, zijn de vooruitzichten positief met een verwachte omzet aan de bovenkant van de bandbreedte en een robuuste aangepaste EBITDA-marge.

De groei van het bedrijf wordt verder gestimuleerd door de uitbreiding van BIMZELX en andere productlanceringen wereldwijd. Al met al tonen de cijfers sterke prestaties en liggen er aanzienlijke groeimogelijkheden in het verschiet. Wij blijven dan ook op een stijging zitten. (Zie ook onze database.)

Samenvatting resultaten

UCB heeft in de eerste helft van 2024 een omzet van 2,79 miljard euro gerealiseerd, een stijging van 8 procent op jaarbasis, of 10 procent tegen constante wisselkoersen. Deze omzetgroei overtrof de verwachtingen van analisten, die uitgingen van 2,7 miljard euro.

Ondanks een daling van de aangepaste EBITDA met 19 procent naar 652 miljoen euro en een afname van de nettowinst met 33 procent naar 208 miljoen euro, presteerde UCB beter dan verwacht op beide gebieden. De kernwinst per aandeel kwam uit op 2,09 euro.

Sterke punten

  • Positieve vooruitzichten: UCB verwacht dat de omzet aan de bovenkant van de bandbreedte van 5,5 tot 5,7 miljard euro zal uitkomen, en een aangepaste EBITDA-marge tussen 23,0 en 24,5 procent van de omzet.
  • Omzetgroei: De omzet steeg met 8 procent op jaarbasis tot 2,79 miljard euro, mede dankzij succesvolle productlanceringen.
  • Beter dan verwachte winst en EBITDA: De aangepaste EBITDA bedroeg 652 miljoen euro en de nettowinst 208 miljoen euro, beide beter dan de analistenverwachtingen.
  • Positieve vooruitzichten: UCB verwacht dat de omzet aan de bovenkant van de bandbreedte van 5,5 tot 5,7 miljard euro zal uitkomen, en een aangepaste EBITDA-marge tussen 23,0 en 24,5 procent van de omzet.
  • Productlanceringen: UCB heeft met succes nieuwe medicijnen op de markt gebracht, waaronder BIMZELX voor spondyloartritiden en hidradenitis suppurativa, RYSTIGGO en ZILBRYSQ voor gegeneraliseerde myasthenia gravis.

Zwakke punten

  • Daling van de EBITDA en nettowinst: Ondanks de sterke omzetgroei daalde de aangepaste EBITDA met 19 procent en de nettowinst met 33 procent als gevolg van hoge investeringen in nieuwe productlanceringen.
  • Lagere kernwinst per aandeel: De kernwinst per aandeel daalde van 2,63 euro in 2023 naar 2,09 euro in 2024.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

UCB heeft de vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2024 bevestigd, met een verwachte omzet aan de bovenkant van de bandbreedte van 5,5 tot 5,7 miljard euro en een aangepaste EBITDA-marge tussen 23,0 en 24,5 procent van de omzet.

De kernwinst per aandeel wordt geschat tussen 3,70 en 4,40 euro. Deze opwaartse aanpassing reflecteert het vertrouwen van het bedrijf in de voortdurende groei en de succesvolle implementatie van nieuwe productlanceringen.

Commentaar van de CEO

Jean-Christophe Tellier, CEO van UCB, verklaarde: "We verwachten eind dit jaar het aanbod van BIMZELX in de Verenigde Staten uit te breiden naar mensen met indicaties van spondyloartritiden en hidradenitis suppurativa. Naast BIMZELX, RYSTIGGO en ZILBRYSQ voor gegeneraliseerde myasthenia gravis, zullen we doorgaan met het uitvoeren van meerdere lanceringen over de hele wereld, wat de groei van het bedrijf zal stimuleren."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.