Navigation

UCB: ING verhoogt doel - aandeel is ook goedkoop - katalysator

ING heeft op woensdag het koersdoel voor UCB $UCB verhoogd van €110,00 naar €112,00, terwijl ze vasthouden aan het koopadvies. Dit is voor ons een mooie aanleiding om weer eens naar het aandeel UCB te kijken. We vinden het aandeel nog steeds ondergewaardeerd, maar we moeten ook erkennen dat de huidige prijsgebaseerde koersontwikkeling nog geen duidelijk signaal van een opleving laat zien. Als ING echter gelijk heeft, zou de katalysator voor een opleving kunnen voortkomen uit een nieuw groei momentum van het bedrijf.

ING is ervan overtuigd dat UCB vanaf de tweede helft van dit jaar tot 2027 een nieuwe groeifase zal doormaken met de introductie van belangrijke medicijnen zoals Bimzelx, Rystiggo en Zilucoplan.

Samen met de verwachte verbetering van de winstmarges zal dit leiden tot een gecombineerde groei van de kernwinst per aandeel met 41% over de periode van 2024 tot en met 2026, in tegenstelling tot sectorgenoten die naar verwachting slechts een groei van 17% zullen laten zien.

Desondanks wordt benadrukt dat het aandeel UCB nog steeds wordt verhandeld met een korting van 10% ten opzichte van vergelijkbare bedrijven in de sector, ondanks dit positieve vooruitzicht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.