Navigation

UCB: positief advies CHMP hogere dosis Bimzelx - bullish

UCB $UCB heeft een positief advies ontvangen van het Comité voor Geneesmiddelen voor Menselijk Gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor het gebruik van een hogere dosis van hun medicijn Bimzelx (bimekizumab).

Dit betreft een eenmalige injectie van 320 mg voor patiënten die deze hogere dosis nodig hebben, beschikbaar in een voorgevulde spuit of pen. Dit is een significante stap vooruit in de behandeling van patiënten met ernstige inflammatoire aandoeningen zoals hidradenitis suppurativa en plaque psoriasis.

Het CHMP-advies is gebaseerd op data uit fase 3-studies, waarin bimekizumab aanzienlijke verbeteringen toonde in huidklaring en ontstekingsremming. Momenteel is bimekizumab al goedgekeurd in de EU voor lagere doseringen en andere aandoeningen zoals psoriatische artritis en axiale spondyloartritis. De uiteindelijke goedkeuring door de Europese Commissie wordt binnen twee maanden verwacht.

Het aandeel

UCB heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met hun medicijn Bimzelx (bimekizumab). Recent onderzoek presenteerde vierjarige gegevens die de langdurige effectiviteit en veiligheid van Bimzelx in de behandeling van matige tot ernstige plaque psoriasis aantoonden.

Na vier jaar behandeling behielden de meeste patiënten hun huidklaring, met 86.1% die PASI90 behaalde (90% verbetering in psoriasisgebied en -ernst) en 64.7% die PASI100 bereikte (volledige huidklaring).

Daarnaast toonde een 48-weekse analyse van fase 3-studies bij patiënten met matige tot ernstige hidradenitis suppurativa (HS) aanhoudende verbeteringen in huidpijn en het aantal afvoerende tunnels.

Deze positieve resultaten versterken het vertrouwen in de effectiviteit en veiligheid van Bimzelx, wat bijdraagt aan een gunstig toekomstperspectief voor het bedrijf en de aandelenkoers. Wij zitten vanaf 76,5 euro op een stijgende lijn van UCB en houden onze optimistische visie voor meer koerswinst.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.