Navigation

Umicore: zwakte houdt aan - visie op het aandeel

Umicore: zwakte houdt aan - visie op het aandeel

Umicore $UMI zag in 2023 de omzet en winst dalen en voorspelt dat de aangepaste EBITDA in 2024 onder druk zal blijven. De aangepaste EBITDA voor de gehele groep in 2024 wordt gezien tussen 900 miljoen en 950 miljoen euro.

Hoewel Umicore zich op de lange termijn in een potentieel aantrekkelijke markt bevindt, blijven de korte-termijnvooruitzichten onzeker, wat ook geldt voor andere bedrijven in dezelfde sector. Op dit moment zien we geen aanleiding om actie te ondernemen met betrekking tot het aandeel Umicore.

Mogelijk kan bij verdere koersdalingen wel een bodem worden gevormd op basis van de lange-termijn vooruitzichten, maar momenteel blijft het aandeel nog steeds in een neerwaartse trend. Daarom blijven we voorlopig weg uit het aandeel Umicore.

Een lichtpuntje is dat de vrije kasstroom €332 miljoen bedroeg. Echter, daartegenover staat dat de nettoschuld is gestegen naar €1,27 miljard, met een schuldratio van 1,3. Umicore stelt een dividend voor van 0,80 euro per aandeel wat een plus is.

Enige achtergrond

De omzet daalde met 7% tot 3,9 miljard euro, en de aangepaste EBITDA bedroeg 972 miljoen euro, 16% minder dan in 2022. De nettowinst kwam uit op 447 miljoen euro. Het bedrijf investeerde 857 miljoen euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.