Navigation

Umicore: ACC heeft bouw fabrieken Duitsland en Italië stilgelegd - gevolgen

Umicore: ACC heeft bouw fabrieken Duitsland en Italië stilgelegd - gevolgen

Automotive Cells Company (ACC) heeft de bouw van fabrieken in Duitsland en Italië stilgelegd om de mogelijkheid van goedkopere batterijtechnologieën, zoals LFP (lithiumijzerfosfaat), te onderzoeken.

Dit komt door de verschuiving in de markt naar betaalbaardere EV's. ACC is een samenwerking tussen Stellantis, TotalEnergies en Mercedes-Benz.

Het aandeel

Hoewel het nieuws misschien weleens gunstig kan zijn voor Umicore $UMI op de lange termijn, doen we momenteel niks met het aandeel. Zoals eerder aangegeven denken wij dat de markt te optimistisch is over de activiteiten van Umicore op de korte termijn.

Er blijven grote uitdagingen, onder meer op het gebied van elektrificatie, waar Umicore met haar producten een rol speelt. Tevens kunnen we zien op de chart dat het aandeel er slecht bij ligt. Er is geen signaal van een ommekeer en zodoende blijven wij weg.

Enige achtergrond

Umicore speelt een cruciale rol in de toeleveringsketen van ACC door het leveren van essentiële materialen voor de productie van batterijcellen, zoals kathodematerialen, die bijdragen aan de ontwikkeling van efficiënte en duurzame batterijoplossingen.

De rol van Umicore in de huidige ontwikkelingen rondom ACC wordt dus als positief gezien voor de lange termijn, maar niet op de korte termijn.

Umicore heeft een strategisch langetermijnakkoord met ACC gesloten voor de levering van hoogwaardige kathodematerialen voor EV-batterijen. Dit partnerschap biedt Umicore een stabiele en groeiende vraag naar hun producten, wat hun positie in de markt versterkt.

Daarnaast speelt Umicore een sleutelrol in het recyclen van batterijproductieafval van ACC, wat belangrijk is voor de duurzaamheid van de EV-batterijketen en Umicore's reputatie als leider in duurzame technologieën versterkt.

Resumerend

Al met al wordt de betrokkenheid van Umicore bij de operaties van ACC gezien als een strategische stap die de ontwikkeling van een robuuste en duurzame toeleveringsketen voor EV-batterijen in Europa ondersteunt. Dit is essentieel voor de overgang van de regio naar schone energie en om de afhankelijkheid van niet-Europese leveranciers te verminderen. Desalniettemin is het te vroeg om nu alweer het aandeel te kopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.