Navigation

Umicore: overstromingen in Polen raken ook dit bedrijf - het aandeel

De overstromingen in Polen hebben zelfs effect op de aandelen in Brussel. Zo meldt een bron dat de fabrieken van Umicore $UMI in Polen hier last hebben. Umicore heeft faciliteiten in Nysa en Nowa Ruda in Polen. Het aandeel staat 2% lager.

Op basis van de huidige informatie is het niet duidelijk of Umicore hiervoor verzekerd is. Wel kan worden gesteld dat de gevolgen blijkbaar aanzienlijk zijn, omdat er een interne boodschap is afgekondigd. Wat betreft het aandeel Umicore: voor de lange termijn zien we er weinig in. Dat geldt niet alleen voor Umicore, maar ook voor AMG.

Op de korte termijn gokken we echter op een stijging van Umicore, mede vanwege de rally in zeldzame aardmetalen. Het is natuurlijk wel mogelijk dat de laatste ontwikkelingen uit Polen zo'n stijging gaan tegenhouden.

Toch, gezien de kans dat dit nieuws misschien toch gaat meevallen, houden we nu onze speculatieve positie vast. Nogmaals, op de lange termijn doen we er niets mee.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.