Navigation

Umicore: probeert bodem uit 2011 vast te houden - een blik op de chart

Umicore: probeert bodem uit 2011 vast te houden - een blik op de chart

De koers van Umicore $UMI probeert vandaag een herstel te tonen, nadat het eerder zoals verwacht een grote winstwaarschuwing heeft gegeven. Dit onderwerp hebben we al vaker besproken op onze website. (Zie artikelen over Umicore.) We gaven toen aan dat we geen actie zouden ondernemen met betrekking tot dit aandeel waar we al langer zeer voorzichtig over waren.

Nog steeds is het onduidelijk of de koers al een bodem heeft bereikt. We moeten echter ook opmerken dat het aandeel zich qua koers weer richting niveaus beweegt die we voor het eerst in 2011 zagen.

Het bedrijf gaat reorganiseren, wat blijkt uit de recente gegevens. Hoewel de vooruitzichten voor de hele lange termijn mogelijk positief blijven en kostenbesparingen helpen, blijven de vooruitzichten op de korte termijn, en wellicht zelfs langer dan de markt hoopt, zwak in de voor Umicore belangrijke markten. Momenteel ondernemen we nog steeds geen actie, maar we blijven wel oplettender.

Mocht er een actie ondernomen worden, dan zouden we inhandelen tegen de VWAP zoals die op onze grafiek is getekend. Het kan ook zijn dat we wachten tot de VWAP een signaal afgeeft of dat het mogelijk wordt om een nieuwe VWAP te plaatsen.

Voor nu wachten we af, maar we merken op dat de lange termijn steun standhoudt. Dit zegt nog niet alles, maar het kan een eerste teken van herstel zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.