Navigation

Unilever: cijfers - aandeel hoger

Unilever: cijfers - aandeel hoger

Unilever (UNA) rapporteerde een sterkere omzetstijging in het tweede kwartaal van 2023 dan verwacht en is duidelijk hoger gestart. Wel was er een een lichte daling van de volumes zichtbaar.

Unilever handhaaft de verwachting voor een onderliggende omzetgroei van ten minste aan de bovenkant van 3 tot 5 procent. De onderliggende operationele marge zal naar verwachting slechts bescheiden verbeteren vanwege geplande investeringen.

Na de cijfers kan worden geconcludeerd dat het aandeel Unilever over een hele lange periode een prima aandeel blijft. Op de korte termijn geldt dat de daling in volumes minder goed is, zeker als het bedrijf meer moeite krijgt om prijzen te verhogen. Unilever zou kunnen profiteren van gedaalde grondstofprijzen, wat de marge kan verbeteren. Echter, als volumes niet stijgen, is dat een flink negatief punt voor Unilever.

Momenteel zien wij nog geen reden om iets te doen met het aandeel. Het aandeel zit al langere tijd in een ruime handelsrange en daar moet het eerst uitbreken. Wel neigt het naar een outbreak. Maar als Unilever stijgt is de kans groot dat er ook meer vraag gaat ontstaan naar bijvoorbeeld PepsiCo (PEP) waar we positiever over zijn.

De omzet van Unilever steeg naar 15,7 miljard euro. De onderliggende omzet groeide met 7,9 procent. Prijzen stegen met 9,4 procent en volumes daalden met 0,2 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.