Navigation

Unifiedpost: cijfers en outlook zijn heel slecht - wegblijven

Unifiedpost: cijfers en outlook zijn heel slecht - wegblijven

Unifiedpost $UPG heeft de financiële resultaten voor het eerste halfjaar van 2024 bekendgemaakt. En er blijft reden om ver weg te blijven van dit aaandeel.

De informatie kan worden gezien als een impliciete waarschuwing over de aanhoudende financiële uitdagingen met betrekking tot de financiële stabiliteit van het bedrijf. Op basis van deze gegevens is er opnieuw geen reden te zijn om actie te ondernemen met betrekking tot de handel in aandelen van Unifiedpost.

De omzet bedroeg €50,8 miljoen. Ondanks de gestegen omzet kampt het bedrijf met aanhoudende verliezen: een EBITDA van slechts -€0,02 miljoen en een aanzienlijk nettoverlies van €24,4 miljoen.

De cashpositie van Unifiedpost is gedaald van €26,3 miljoen naar €18,7 miljoen, mede door de verkoop van de Wholesale Identity Access divisie, die €133 miljoen opbracht. Dit wijst op een kritieke fase in de kapitaalstructuur en liquiditeit van het bedrijf.

De vooruitzichten zijn eveneens bijgesteld. Waar eerder verwacht werd dat Unifiedpost eind 2024 een free cash flow break-even zou bereiken, is deze verwachting nu uitgesteld tot 2025.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.