Navigation

Crypto: Uniswap stemming autonome vergoedingen - niks mee doen

Uniswap zal op 31 mei een on-chain stemming houden om te stemmen over autonome vergoeding, ondanks een eerdere kennisgeving van de US SEC Wells Notice. Deze stemming legt de basis voor het autonoom innen en verdelen van vergoedingen, waarbij verdere stemmingen nodig zijn om de vergoedingen in Uniswap V3-pools te activeren.

De Uniswap Foundation heeft een grootschalige upgrade voorgesteld van de Uniswap protocol governance om actieve en betrokken delegatie te stimuleren. Deze upgrade zou ervoor zorgen dat het vergoedingensysteem UNI-tokenhouders beloont die hun tokens hebben gedelegeerd en gestaked. Technische veranderingen omvatten de implementatie van nieuwe smart contracts, zoals V3FactoryOwner.sol en UniStaker.sol, om de vergoedingen te innen en te verdelen.

Het stemproces begint met een Snapshot-stemming op 1 maart 2024, gevolgd door een on-chain stemming op 7 maart 2024. UNI-tokenhouders worden aangemoedigd om goed onderzoek te doen naar hun gedelegeerden om de toekomst van het protocol positief te beïnvloeden.

Visie op Uniswap

Wij doen niets met Uniswap. Vanwege de risico's, regelgeving en het hoge aantal scams op het platform, zijn wij voorzichtig. Hoewel dit soort aankondigingen (autonome vergoeding) soms voor een tijdelijke rally kunnen zorgen, blijft voorzichtigheid geboden.

In april 2024 ontving Uniswap een Wells Notice van de US SEC, wat kan leiden tot een mogelijke rechtszaak tegen het platform wegens vermeende schendingen van federale effectenwetten.

Daarnaast zijn er zorgen over de aansprakelijkheid van Uniswap Labs met betrekking tot open-source code en scams op het platform. De SEC heeft ook hun aandacht gericht op de juridische verantwoordelijkheid van ontwikkelaars voor de toepassingen van hun code, zoals blijkt uit recente juridische kwesties met andere crypto-entiteiten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.