Navigation

Obligaties VS: veiling 30-jarig papier verloopt goed - een positive risk assets

De veiling van $25 miljard aan 30-jarige obligaties is redelijk goed verlopen en heeft geen verstoring veroorzaakt op de markten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën trok een rentetarief van 4,360%, vergeleken met 4,769% bij de vorige veiling. De biedingen overtroffen het aanbod met een verhouding van 2,40 tegenover 2,24 bij de vorige veiling en 2,34 over de laatste vier veilingen.

Op woensdag was er al een recordveiling van 42 miljard dollar voor het 10-jarige papier die ook gunstig verliep. De gegevens over de veiling van donderdag van 25 miljard voor 30-jarige obligaties geven aan dat deze veel makkelijker in de markt zijn opgenomen dan verwacht en dit in combinatie met de veiling van 10-jarig papier geeft aan dat de markt inderdaad een redelijk optimistische kijk heeft op de renteverlagingen van de Fed in de toekomst.

Met in totaal $67 miljard aan langlopend papier geveild door de Amerikaanse overheid in 2 dagen kunnen we stellen dat de obligatiemarkten relatief stabiel blijven en dat dit dus een positive voor aandelenmarkten en andere risicovolle activa. Vooral het veilen van langlopend papier wordt als belangrijk beschouwd. Kortlopend papier is redelijk makkelijk te plaatsen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.